Ohjaajana

Teatteri Kvartetti
ISÄ 

Florian Zeller  (Le père, 2012) – Suomennos Reita Lounatvuori (2016)

Ensi-ilta 28.3.2020
Lepsämän nuorisoseurantalo, Nurmijärvi

Näytelmä rakentaa näyttämölle kollaasin muistisairauteen totuttautuvan päähenkilön ajatuksista. Maailma näyttäytyy erilaisina todellisuuskuvina – välillä se on kirkas, looginen ja kepeä. Toisaalta se on hapuileva, sumea ja sirpaleinen. Näytelmä tutkii parantumatonta sairautta ja tekee näkyväksi laajan kirjon niin päähenkilön kuin läheisten kokemia tunteita. Katsomalla kohti voimme ehkä ymmärtää enemmän.


Teatteri Kvartetti
VAIMONI ON TOISTA MAATA

Gilles Dyrek – Käännös: Reita Lounatvuori
16.3 – 27.4.2019
Lepsämän nuorisoseurantalo, Nurmijärvi

Rakkaus, erilaisuus, herkkäuskoisuus ja ennakkoluulot. Niistä on tehty tämä Gilles Dyrekin hullunhauska komedia, joka taatusti avaa naurun hanat. Sen lisäksi se pistää katsojan miettimään omaa suhtautumistaan erilaisuuteen

Lisätietoja esityksistä: https://www.facebook.com/events/2189374114614082/


 

Teatteri Kvartetti

Ilkka Malmi – Rami Saarijärvi:
KATSOTAAN KALENTERISTA
Esitykset 3.3. – 13.4.2018 Kahvi-Kaisa Kivenlahdenkatu 8, Espoo

Esityksen karikatyyriset hahmot koheltavat elämässään eteenpäin näennäisen kevyesti.

Pinnallisuuden taustalla on kiirettä, itsensä etsimistä, kilpailua ja heikompien aseman ylenkatsomista – ajan ilmiöitä. Melkein kaikilla asioilla on kuitenkin joskus hyvä leikkiä ja antaa vaan mennä. Ja vaikkei nyt hetkeen niin vakavana tarvitse olla, voi keveys tuottaa myös tuoretta ajattelua.

Lisätietoja esityksistä: https://www.facebook.com/events/2027268690856071/


 

AVOPELIRAKKAUTTA

Ohjaus

Runotekstien pohjalta koostettu teatteriesitys.  Kaikki teoksessa käytettävät repliikit koostuvat suomaisten kirjailijoiden runoista: Bo Carpelan, Uuno Kailas, Arja-Liisa Landén, Aila Meriluoto, Aino Suhola, Edith Södergran, Tommy Tabermann ja Mika Waltari.

Teos käsittelee kahden henkilön välistä ihmissuhdetta. Teoksessa etsitään reittejä erilaisten ulkokohtaisuuksien taakse hahmotellen roolihenkilöiden henkilökohtaisia rajoja, motiiveita, identiteettiä.   Runojen monitasoisuus ja -merkityksellisyys tekevät erilaisia syvyystasoja koettavaksi teoksen näennäisen mustavalkoisessa, pelillisenäkin näyttäytyvässä maailmassa. Teoksen voi kokea pelkästään kuunnellen.

Teatteri-ilmaisun ohjaajan AMK-tutkintoon kuuluva työharjoittelu Metropolia Ammattikorkeakoulun esittävän taiteen tutkinto-ohjelmassa.


RAKKAUDEN VUORISTORADALLA

Esitysdramaturgia ja runojen ohjaus

Rakkauden vuoristoradalla – Escappella ja Pavane kuorojen dramatisoidut konsertit Panimoravintola Koulussa Turussa ja  Ravintola Pianossa Helsingissä.

Teoksessa esitettävät runot ovat katkelmia Arno Kotron teoksesta Sanovat sitä rakkaudeksi (2003). Alkuperäisteoksesta poikkeavasti runot on esityksessä jaettu kahden henkilön ajatuksiksi. Runojen ohjauksessa on tutkittu pariskunnan välistä rajapintaa, jossa kaikki tuntuu sekoittuvan. Kotro käyttää teoksessaan sanaa kaksilo kuvaamaan kahden henkilön välille syntynyttä syvää yhteyttä.


SIGNE BRANDER – KUVAN TAKANA

Ohjaus ja sovitus

Museoissa ja kartanoissa esitettävä näytelmä. Esityksiä mm.  Helsingin kaupunginmuseossa Hulluna Helsinkiin -näyttelyn yhteydessä.

”Signe Brander – Kuvan takana” on liikuteltava monologiteos, joka kertoo valokuvaaja Signe Branderin elämästä ajassa, jolloin naistaiteilijuus ei ollut itsestäänselvää. Näytelmän  Brander näyttäytyy vahvana naisena, joka joutuu kuitenkin pohtimaan valintojaan sekä niiden seurauksia erityisesti elämänsä loppuvuosina.” Lisätietoja: http://signebrander.wix.com/signebrander


ELSAN ELÄMÄ

Käsikirjoitus ja ohjaus

Espoon Laulu -kuorolle valmistettu dramaturginen kokonaisuus naisen elämästä läpi satavuotisen Suomen historian.

Esityksiä Espoossa, Helsingissä (Malmitalo) ja Fuengirolassa, Espanjassa.  ”Myllyoja hoiti tehtävänsä erittäin ammattitaitoisesti ja sai ohjaajana positiivisen vireen niin kuorolaisiin kuin näyttelijöihinkin”